Podižemo prodaju na viši nivo

Podižemo prodaju na viši nivo

Pomažemo vam da sprovedete vaše strategije i dostignete odlične prodajne rezultate.
Naš rad podređujemo osnovnom cilju: uspešnijoj prodaji naših klijenata

Naš rad podređujemo osnovnom cilju: uspešnijoj prodaji naših klijenata

Usmereni smo na implementaciju i merenje rezultata.
Povećavamo prodajne rezultate

Povećavamo prodajne rezultate

Mercuri International vam pomaže u postizanju visokih rezultata u prodaji. Zajedno sa vama definišemo željene rezultate, oblikujemo najbolja rešenja i merimo povraćaj investicije.
Prodajni menadžment - ključni faktor uspeha

Prodajni menadžment - ključni faktor uspeha

Vaši menadžeri prodaje su ključni za postizanje uspeha u prodaji. Mercuri International vam pomaže da ih pretvorite u vrhunske.

Taking Sales to a Higher Level

Rukovođenje prodajom
Nazad

Rukovođenje prodajom

Osnovni izazov današnjeg prodajnog menadžmenta je činjenica da se ljudi suviše kontrolišu i ”menadžerišu”dok se njima istovremeno premalo rukovodi.

Najčešća pitanja menadžera prodaje su: kako obezbediti da svi pojedinci u prodajnom timu budu usmereni na najperspektivnije potencijalne poslovne prilike i klijente? Kako obezbediti odgovarajući broj, usmerenost i kvalitet svih prodajnih aktivnosti unutar različitih prodajnih procesa? Kako voditi, usmeravati i podržati razne pojedince u prodajnom timu, kada svi oni imaju različite sposobnosti i na različitim su nivoima spremnosti za obavljanje prodaje? Kako ih dovesti do nivoa na kome će samoinicijativno i odgovorno postizati ljučne ciljeve i ispunjavati strategije kompanije? Kako obezbediti uspešnu timsku prodaju, u kojoj svako mora da odigra svoju ulogu? Kako oblikovati otvorenu i prosperitetnu kompanijsku kulturu u kojoj svi rade u cilju zajedničkog uspeha? Kako uticati na razvoj sposobnosti i spremnosti različitih pojedinaca, kako izvoditi sa njima razvojne, godišnje ili sastanke za razvoj karijere, kada svi oni nisu podjednako uspešni? Kako izvoditi zajedničke posete i koučing, kako delegirati? Kako oblikovati celokupan prodajni sektor sa svim različitim ulogama: marketing, briga o klijentima, prodaja, pospešivači prodaje, podrška prodaji... i kako obezbediti njihovu međusobnu saradnju?

Sve te sposobnosti menadžera možemo obezbediti u različitim oblicima individualnog i grupnog razvoja. Promene u radu menadžera obezbeđujemo uz pomoć kombinovanog učenja, koje se bazira na realnim situacijama pojedinih kompanija, razumevanju koncepata i sistema rada. Posebno važan deo ovog razvoja je provežbavanje različitih situacijama, u kojim menadžer može da se nađe u vašoj kompaniji. Krovni model liderstva MI LEAD™, koji smo razvili zajedno sa Univerzitetom St. Gallen i koncept Prilagođene prodaje prodaje (Differentiated selling™) obezbeđuje okvir za razumevanje svih ključnih zadataka menadžera i lidera u prodaji.

Programe razvoja izvodimo kao pojedinačne ili grupne puteve učenja. Pored toga obezbeđujemo praktične konsultantske aktivnosti zasnovane na vašim realnim situacijama i prodajnim situacijama iz raznih poslovnih aktivnosti.

Slažemo se sa vama kad kažete da nije važan razvoj sposobnosti po sebi, već mora neposredno služiti ciljevima, koje treba dostići. Odgovarajući sistem menadžmenta i liderstva je ovde od ključnog značaja.