Podižemo prodaju na viši nivo

Podižemo prodaju na viši nivo

Pomažemo vam da sprovedete vaše strategije i dostignete odlične prodajne rezultate.
Naš rad podređujemo osnovnom cilju: uspešnijoj prodaji naših klijenata

Naš rad podređujemo osnovnom cilju: uspešnijoj prodaji naših klijenata

Usmereni smo na implementaciju i merenje rezultata.
Povećavamo prodajne rezultate

Povećavamo prodajne rezultate

Mercuri International vam pomaže u postizanju visokih rezultata u prodaji. Zajedno sa vama definišemo željene rezultate, oblikujemo najbolja rešenja i merimo povraćaj investicije.
Prodajni menadžment - ključni faktor uspeha

Prodajni menadžment - ključni faktor uspeha

Vaši menadžeri prodaje su ključni za postizanje uspeha u prodaji. Mercuri International vam pomaže da ih pretvorite u vrhunske.

Taking Sales to a Higher Level

Selling Power stavlja Mercuri International na listu 20 Najboljih Sales Training Kompanija
Nazad

Selling Power stavlja Mercuri International na listu 20 Najboljih Sales Training Kompanija

Objava za štampu

Mercuri International je ponovo uvrštena na listu Selling Power 2015 20 Najuspešnijih Sales Training Kompanija koje se ističu u pomaganju menadžerima prodaje da poboljšaju učinak svojih prodajnih timova. Lista je objavljuje u avgustovskom broju Selling Power magazina, koji će pretplatnicima biti dostupan prve nedelje avgusta.

Prema rečima izdavača i osnivača magazina Selling Power, Gerharda Gschwandtnera, trening prodaje je vitalna komponenta svake prodajne organizacije koja želi biti visoko efikasna.  

“Veliki prodavci zahtevaju pravi set alata, veština, i pravi način razmišljana kako bi bili uspešni,” rekao je. “Rukovodioci prodaje bi trebalo da koriste ovu listu 20 Najboljih Sales Training Kompanija kako bi pronašli rešenje koje najbolje odgovara njihovim potrebama.”

Svaka kompanija koja se bavi prodajnim treningom predstavljena na ovogodišnjoj listi, nudi prodajnim organizacijama sledeće prednosti:

  • Obezbeđuje iskustvo konsultanata.

  • Kvantifikuje rezultate sa metrikom.

  • Nudi prilagođavanje i podršku nakon treninga.

  • Ima dokumentovanu evidenciju ROI i zadovoljstva kupaca.

Ovo su četiri glavna kriterijuma koja Selling Power razmatra kada bira najbolje kompanije iz oblasti prodajnog treninga.

  1. Dubina i širina ponuđenog treninga
  2. Inovativne I nove ponude (specifični trening kursevi ili metodologija) ili metode isporuke
  3. Sposobnost prilagođavanja ponuda
  4. Zadovoljstvo klijenata

Selling Power urednici kažu da su firme uključene na listu 20 najboljih Sales Training Kompanija 2015 “pokazale odličnu svest o veštinama i alatima potrebnim da se uspe i ostane kompetitivan u današnjem prodajnom okruženju.”

Za više informacija, posetite visit sellingpower.com iil pozovite Selling Power centralu na (540) 752-7000.

O Selling Power

Pored Selling Power magazina, vodećeg periodičnog časopisa za menadžere I direktore prodaje, koji izlazi od 1981. godine, Selling Power Inc. izdaje i Sales Management Digest i Daily Boost of Positivity online biltene, kao i 5-minutne video serije u kojima prikazuje intervjue sa direktorima. Selling Power je redovni medijski sponzor Sales 2.0 Konferencije.

O Gerhardu Gschwandtneru

Gerhard Gschwandtner je osnivač i CEO Selling Power i izdavač Selling Power magazina. On sprovodi popularne Daily Report video serije koje prikazuju intervjue najuspešnijim direktorima prodaje, marketinga I generalnim direktorima i redovno organizuje Sales 2.0 Konferenciju. Dobitnik je nagrade Sales & Marketing Executives International, Inc. 2010 Ambassador of Free Enterprise. Pročitajte njegov blog na blog.sellingpower.com.

KONTAKT
Larissa Gschwandtner
713/874-0898
larissa@sellingpower.com

O Mercuri International

Sa našom jedinstvenom kombinacijom konsalting i trening ekspertize, pomažemo preko 15,000 kompanija godišnje u više od 40 zemalja, na preko 30 jezika, da postanu efikasnije u svojim prodajnim aktivnostima i dostignu neophodna poboljšanja i reziltate.

KONTAKT
Frank Herbertz, CEO Mercuri International Group
Email: press@mercuri.net
Telefon: +46 8 705 29 00, GSM: +86 136 2179 5242