Privatnost i politika kolačića

U Mercuri International Group AB (Mercuri) smo veoma zahvalni što želite da učestvujete u našoj politici privatnosti.

U ovoj politici želimo da vas obavestimo o vrsti, obimu i svrsi prikupljanja ličnih informacija kada ste u kontaktu sa Mercuri-jem. Treba da budete uvereni da Mercuri preduzima sve razumne mere da zaštiti lične informacije koje možete dati Mercuriju.

Odgovoran za obradu vaših ličnih podataka je Mercuri International Group AB, Box 3044, 169 03 Solna, Švedska. Za pitanja o politici privatnosti obratite se: [email protected]

Obrada ličnih podataka

Lični podaci su sve informacije koje se odnose na identifikovano fizičko lice, kao što su ime, adresa, broj telefona i e-mail adresa. Obrada ličnih podataka je u skladu sa odredbama Švedskog zakona o zaštiti integriteta i reformi zaštite podataka (GDPR), koja je aktivna u EU od 25. maja 2018. godine. Vašu saglasnost ćemo dobiti pre nego što započnemo obradu vaših ličnih podataka koji, u skladu sa zakonom, zahtevaju vašu saglasnost. Mora da imate više od 18 godina da nam dostavite lične podatke. Ako primetimo da prikupljamo lične podatke od osobe mlađe od 18 godina, reagovaćemo kako bismo uklonili informacije u najkraćem mogućem roku. Lični podaci zabeleženi na sajtu ili na drugi način preneti Mercuri-ju, nikada se ne prodaju trećim licima u komercijalne svrhe.

Svrha prikupljanja ličnih podataka

Mi u Mercuri-ju tretiramo vaše lične podatke koje ste dali sa ciljem da ih administrirate za svaki budući kontakt. Vaši lični podaci se vode tako da mogu da budu uključeni u sporazume, pružajući informacije o tekućim projektima i uslugama koje pružamo u vezi sa različitim zahtevima. Informacije se takođe mogu koristiti u projektima u vezi sa razvojem, testiranjem i upravljanjem IT sistemima koji su povezani sa našim web sajtom.

Imajte na umu da prilikom korišćenja našeg sajta postoje funkcije koje vam omogućavaju da objavite informacije koje se mogu smatrati ličnim podacima. Informacije o drugim osobama možete da pružite samo ako imate njihov pristanak da nam dostavite njihove informacije.

Koje lične podatke prikupljamo?

Obrađujemo sledeće lične informacije koje nam dostavite:

A.      Detalje koje nam dostavite putem sajta ili ako stupite u dogovor sa Mercuri-jem

  1.  Podaci obrasca kontakta. Na našem sajtu postoji nekoliko obrazaca koje vi kao posetilac možete dobrovoljno da nam zatražite, izrazite interesovanje za prijem biltena ili pozivnice za događaje ili da vam pošaljemo materijal. Traženi podaci (npr. „Podaci obrasca“) u obrascu za kontakt koristimo za obradu vaših zahteva i / ili za pružanje zahtevanih usluga ili za pružanje zahtevanih informacija u obrascu za kontakt.
  2. Saradnja. Kao konsultant ili dobavljač, Mercuri će zabeležiti i sačuvati lične podatke potrebne za dovršavanje aktuelnog ugovora / dogovora i gde postoji legitiman interes za obradu vaših ličnih podataka. Pribavićemo Vašu saglasnost pre nego što počnemo sa obradom vaših ličnih podataka u skladu sa zakonodavstvom.

 B.      Informacije koje prikupljamo kada posetite naš sajt

Kolačići i datoteke evidencije

Mercuri koristi kolačiće za www.mercuri.net i www.mercuri.rs i povezane domene i aplikacije. Korišćenjem našeg sajta slažete se da se kolačići koriste. Kolačić je mala datoteka sa podacima sa tekstom uskladištenim u vašem pregledaču i omogućava nama ili trećim licima da vas identifikujemo. Kolačići se mogu koristiti u sledeće svrhe: (1) dozvoliti određene funkcije; (2) za statistiku; (3) za čuvanje vaših izbora i (4) omogućavanje oglašavanja i marketinga zasnovanog na interesovanjima. Kolačići mogu biti dve vrste: kolačići sesije ili trajni kolačići. Kolačić sesije automatski nestaje kada zatvorite pregledač. Trajni kolačić ostaje određeno vreme ili dok ne izbrišete kolačiće. Rok trajanja je u samom kolačiću; Neki mogu prestati da rade posle nekoliko minuta, dok drugi mogu da prestanu posle određenog broja godina. Kolačići koje posećujete ponekad se nazivaju kolačići prve strane, dok se kolačići drugih kompanija nazivaju kolačićima nezavisnih proizvođača. Ako ne želite kolačiće ili određene tipove kolačića, možete da promenite postavke u pregledaču da biste izbrisali sačuvane kolačiće i blokirali nove. Više informacija o pristupima potražite na stranicama pomoći pregledača. Međutim, imajte na umu da brisanje ili blokiranje kolačića može da vas spreči da koristite sve funkcije na našem sajtu, kao što je čuvanje izbora, a takođe može dovesti do toga da se neke stranice ne prikažu ispravno.

Kolačići treće strane

Mercuri koristi Google Analytics za analizu načina na koji se sajt koristi. Google Analytics generiše statistiku i druge informacije o tome kako se sajt koristi čuvanjem kolačića na računaru korisnika. Informacije generisane za naš sajt se koriste za kreiranje izveštaja o korišćenju sajta. Google čuva i koristi ove informacije. Googleova politika privatnosti dostupna je na sledećoj stranici: http://www.google.com/privacypolicy.html.

Blokiranje kolačića

Većina pregledača vam omogućava da blokirate kolačiće. U programu Internet Explorer možete blokirati kolačiće tako što ćete izabrati stavke „Alatke“, „Internet opcije“, „Privatnost“ i prevući klizač u „Blokiraj sve kolačiće“. U programu Firefox možete da promenite postavke upravljanja kolačićima tako što ćete izabrati stavke „Alatke“, „Opcije“ i „Privatnost“. Blokiranje kolačića može nepovoljno uticati na korišćenje određenih Veb lokacija.

Drugi dobavljači

Mercuri koristi dobavljače trećih lica da završi isporuku svojih proizvoda i usluga. Lične podatke zatim obrađuju sledeće spoljne strane: Makers Hosting Our Website, New Amsterdam AB upravlja našim web sajtom, Apsis je dobavljač Our News Issues, Netigate Managing Our Surveys, Microsoft hosting our mail and Ondrive, Britt AB operate servers and network and CrossKnowledge, koji je dobavljač našeg sistema e-učenja.

Svi ovi operateri su sklopli ugovor o procesiranju ličnih podataka sa Mercuri-jem.

Lični podaci koji se koriste u marketinške svrhe

Prihvatanje naše politike privatnosti podrazumeva i da Mercuri koristi lične podatke koje ste dostavili za marketinška i tržišna istraživanja. Svrha je da se stvori bolje iskustvo jer Mercuri stalno radi na poboljšanju i optimizaciji kvaliteta usluga (na primer, prikazivanjem sadržaja koji vas može zanimati i pružanjem relevantnijih informacija vama). U slučaju da više ne želite da primate marketing kontaktirajte nas i navedite da ne želite da vas kontaktiraju u marketinške svrhe.

Koliko dugo se čuvaju vaši lični podaci?

Vaše lične podatke čuvamo u načelu sve dok pružanje naših usluga nalaže po zakonu ili ako verujemo da postoji legitiman interes za dodatno skladištenje.

Kao kupac, dobavljač, privatno lice ili kao posetilac našeg veb sajta, verujemo da postoji legitiman interes za čuvanje podataka do 3 godine.

Saglasnost da se vaši lični podaci koriste za komunikaciju na tržištu primenjuje se (osim ako nije drugačije navedeno u određenim ponudama) sve do gore navedenog roka.

Analize i testovi se čuvaju dok se određeni kurs ili program ne završi, do 1 godine.

Prenos ličnih podataka

Prenos ličnih podataka koje nam dostavite popunjavanjem kontakt forme, e-maila ili usmenim kontaktom sa nama biće prenet samo trećim licima, u meri u kojoj je to potrebno za poštovanje sporazuma. Lični podaci koje registrujete kod Mercuri-ja nikada se ne prodaju trećim licima u komercijalne svrhe. Međutim, kako bi mogli da završe kurseve i programe, pošalju biltene itd., neke lične podatke obrađivaće spoljne strane koje imaju ugovor o ličnim podacima sa Mercurijem (pogledajte odeljak Drugi dobavljači).

Vaša prava

Imate pravo da primate informacije o ličnim podacima koje se čuvaju kod nas. Pored toga, pod zakonskim uslovima možete da zatražite ispravku netačnih podataka, ograničenje podataka ili brisanje vaših ličnih podataka.

Uvek nas možete kontaktirati za pomoć ili informacije o vašim pravima na [email protected].net

Promena podataka i smernica privatnosti

Mercuri zadržava pravo da promeni politiku privatnosti u bilo kom trenutku. Datum poslednjeg ažuriranja je naveden na prvoj stranici.