Novi alat Mercuri International-a za procenu vaše prodaje – Sales Evaluator od pomoći u razvoju vaše prodajne snage

Rezultati Mercuri International-ovog istraživanja o izvrsnosti prodaje za 2017. godinu pokazuju da kompanije s najboljim performansama i odličnim rezultatima u prodaji ulažu znatno više vremena u razvoj svoje prodajne snage.

Oni imaju 69% više treninga, 72% više koačinga i 41% odsto više vremena posvećuju pregledu, u odnosu na svoje kolege iz niže plasiranih kompanija. Međutim, više vremena i uloženog truda ne može samo po sebi da garantuje bolje rezultate. Merenje postojećih kompetenci je prvi korak za pravo ulaganje u razvoj prodajnih snaga.

Novi Mercuri-jev alat za procenu kompetenci i upoređivanje – Sales Evaluator, omogućava vam upravo to. Ovaj alat meri efikasnost vašeg prodajnog osoblja i prodavaca koji rade direktno s kupcima, i to u smislu procene njihovih veština, znanja i stava.

Pre procene procesa, Mercuri preporučuje da određeni tim najpre utvrdi projekat, usvoji plan komunikacije i, što je najvažnije, da definiše kompetence. Da biste to uradili, možete da iskoristite Mercuri-jevu biblioteku od preko 100 definisanih prodajnih kompetenci.

Proces evaluacije obuhvata online samoprocenu, procenu rukovodioca i još jedan sastanak sa fasilitatorom kako bi se razgovaralo o rezultatima.

Alat pruža mehanizam za definisanje kompetenci koje su potrebne da bi prodajni tim bio veoma efikasan. Na osnovu toga možete oceniti svoj tim prema ovom referentnom stanju. Takođe,  pomaže liderima u prodaji i njihovim L&D partnerima da stvore infrastrukturu koja je potrebna za seriju obuka, koačinga i učenje, što je analizom identifikovano i prepoznato kao prioritetna područja za razvoj.

Poslovne prednosti Sales Evaluator-a

Lideri u prodaji i menadžeri za trening i razvoj koji koriste ovaj Sales Evaluator moći će da generišu izveštaje koji im omogućavaju:

 • Određivanje nivoa postojećih performansi
 • Merenje efikasnost timova za prodaju i prodavaca u direktnom odnosu s kupcima
 • Povećanje povrata ulaganja
 • Nastavak budžetiranja za potrebe obuke
 • Izrada plana fokusiranog na poboljšanje
 • Usmeravanje koačinga tamo gde je potrebno
 • Otkrivanje potencijala za finansijska poboljšanja

Kompetentnost je zbir ukupnih veština, znanja i stava – Sales Evaluator meri efikasnost veština, znanja i stavova ljudi.

Šta dalje?

 • Prijavite se za tutorioal o prodaji i dobićete demo
 • Preuzmite brošuru i pogledajte video u kojem je predstavljen Sales Evaluator
 • Posetite sajt: http://www.salesevaluator.net
 • Kontaktirajte Mercuri da dobijete dokument (Whitepaper) o proceni sposobnosti

Mercuri White paper Sales Evaluator.

Kontakt:

Milomir Ždrale, Direktor
E-mail: milomir.zdrale@mercuri.rs
Telefon: +381 63 101 66 96

Vesna Rodić, Asistent
E-mail: vesna.rodic@mercuri.rs
Telefon: +381 11 630 04 03