Efikasno liderstvo u prodaji

Kako voditi svoj tim ka uspehu (čak i ako to radite „na daljinu“)

Efikasno liderstvo je ključni faktor za učinak vašeg tima, bez obzira da li radite u kancelariji ili na daljinu. Kao što je potvrdio Svetski ekonomski forum u svom tekstu „Šta liderstvo znači u doba večitih promena?“  1, efikasno vođstvo je jedna od najvažnijih veština koju menadžer tima mora da ima. To je karakteristika koja postaje još važnija ako se resursi koordiniraju daljinski. Bez jakog rukovodstva, zapravo, timovi kompanije mogli bi da se osećaju napušteno, sa nejasnim ciljevima – a sam posao bi mogao da trpi.

Dobar lider mora da osigura da njihov tim bude u stanju da najbolje izrazi svoje sposobnosti i da dostigne maksimum. Ličnost i iskustvo su svakako fundamentalne osobine za one koji preuzimaju te odgovornosti, ali ne i jedine. Da vidimo kako, uz odgovarajuće mere, osoba postaje lider (čak i na daljinu).

Effective leadership: people around the table listening to a woman who is presenting, explaining something.

Efikasno liderstvo i uključivanje tima

„Dobar lider može da unapredi saradnju svog tima do 70%“

Svetski Ekonomski Forum

Svetski ekonomski Forum2 nam govori da sposobnost da vodimo i motivišemo tim daje osećaj poverenja i pripadnosti. Ovo je svakako jedan od ključnih elemenata da postanete dobar vođa. Pružanje uvek prave motivacije kolegama da daju sve od sebe poboljšaće učinak i učiniti da se osećaju kao deo tima, kolege će doživljavati kao saveznike i imaće dobru referentnu tačku. Ovo je posebno važno kada se ne sastajete u kancelariji svaki dan. Dobro promišljeno angažovanje učiniće tim produktivnijim i spremnijim da naporno radi na ostvarenju svih postavljenih ciljeva. Ali osim angažovanja, koji još praktični saveti mogu da se primene na današnje lidere?

Efikasno liderstvo i „na daljinu“

Odgovornosti lidera tima su se takođe promenile. Jedan od novih aspekata koje treba razmotriti je pojava rada na daljinu koji primorava one koji preuzimaju ovu ulogu da daljinski nadgledaju aktivnosti, često putem alata za digitalnu komunikaciju. Današnji lideri moraju da budu spremni i fleksibilni i da umeju da iskoriste svoje rukovodeće sposobnosti na nove načine. Iz tog razloga, jačanje veština efikasnog liderstva je put koji zahteva dobro isplanirane mere. Evo nekih od njih::

  1. Komunikacija je ključ: komuniciranje asertivno ali jasno, razumevanje vašeg sagovornika i usmeravanje ka definisanim ciljevima mora biti pravilo čak i bez svakodnevnog fizičkog sastanka. Vođa nikada ne izriče samo prazne pohvale, već mora da koristi čvrst i pristojan jezik. Kroz dobro definisane ciljeve, čak i najteži izazovi uz učešće članova tima mogu da se prevaziđu..
  1. Vođa „na daljinu“: ako tim radi na daljinu, metodi upravljanja i nadzora će takođe morati da se prilagode da bi uzeli ovo u obzir. Kreiranjem empatične i bliske veze i organizovanjem periodičnih sastanaka sa svojim ljudima možete stalno da budete informisani o raspoloženju i aktivnostima vašeg tima.
  1. Slušajte svakog sagovornika: po stavu i ličnosti, po kulturi i po ulozi, pravi lider će morati da obrati pažnju na razlike između zaposlenih unutar tima. Ukoliko želite da budete shvaćeni i razumete svog sagovornika, mora se pronaći odgovarajući način komunikacije za interakciju sa onima koji su pred vama. Veća pažnja se mora posvetiti kada komunicirate putem video poziva ili telefona, gde možete da se oslonite samo na glasove ili izraze lica.

Možete postati lider budućnosti

U sve više digitalizovanom društvu se menja i način rada, a sa njim i karakteristike efikasnog liderstva. Današnji lideri tima osećaju potrebu da restrukturiraju svoje veštine programima obuke za ovu novu „daljinsku koordinaciju“ timova. Današnjim liderima su potrebna efikasna, direktna rešenja kako bi zadovoljili dnevne potrebe i obezbedili efikasno vođstvo. Vođe se rađaju, to je istina, ali možete i naučiti da budete vođa – i to lakše nego što mislite.

Sledeći koraci

Želite li da saznate kako da razvijete veštine efikasnog liderstva i kako da vodite svoj tim do maksimalnog zadovoljstva i optimalnih rezultata? Saznajte kako je Merkuri pomogao mnogim klijentima da postanu odlični lideri i značajno poboljšaju učinak svog tima: preuzmite opis programa Efektivnog liderstva i ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Reference

1 World Economic Forum Annual Meeting (2020). What does leadership mean in an age of perpetual change? World Economic Forum
4 characteristics of successful leaders | World Economic Forum (weforum.org)

2 World Economic Forum Annual Meeting (2020). World Economic Forum
World Economic Forum Annual Meeting Davos 2020 | World Economic Forum (weforum.org)